Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[problem] Nie mogę zagrać przez LAN.

zikkik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałem z siostrą zagrać w MC przez lan ona jest połączona do rutera bezprzewodowo a ja mam na kablu i daje udostępnij przez sieć lan i pisze że świat jest udostępniony na jakimś porcie a jej się nie pokazuję że udostępniony wcześniej wszystko działało a teraz nie z góry dzięki za odpowiedzi podwarunkiem że będę użyteczne :).

130112090110516685_f14_0.jpg

Opublikowano

Może żeby udostępnianie po LAN działo komputery muszą się łączyć w jeden sposób? (bezprzewodowo lub po kablu). Możesz też popróbować z przekierowaniem portów w routerze i wyłączyć firewall w komputerze.

Opublikowano

Firewall to zapora no nie? jeśli tak to jest wyłączona a jak zrobić z przekierowaniem portów w routerze?

Opublikowano

Masz może podobnie jak ja?
ehhh, w sumie to trochę sensu nie ma. Za każdym uruchomieniem lanu port generowany jest losowo więc nawet gdyby przekierowania zadziałało to chybą trochę byłoby uciążliwe co uruchomienie lanu przekierowywać port... Może wyłączyć u siostry zaporę ogniową? (jeśli jest włączona) albo jeśli to nie pomoże to po prostu przenieść mapę na normalny serwer i tam grać.

Opublikowano

No o to chodzi że jak gramy przez lan to lagów nie ma a net do dupy jest i o to chodzi że wcześniej fajnie było a teraz nie odpala się a na chamachi to ping mały i do dupy jest

Opublikowano

Nie da sie grać w minecrafta przez kabel.

Można jedynie grać na hamachi na serwerze, bądź jak masz zewnętrzne IP to mozesz stworzyc serwer Lan tworząc nowy świat nastepnie ESC i Open To Lan --> Start Lan World i wyświetli Ci sie port przez który ma wejść. twojeip:port :)

Opublikowano

Ale przecie w MC kiedy daję się multiplayer na samym dole jest wyszukiwanie światów w sieci lan wcześniej normalnie wyskakiwało że jest a teraz nie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...